Om Carrier Transport

Ett transport- och logistikföretag är aldrig starkare än människorna bakom ratten. Det är vår bärande idé. När åkare och ledningscentral jobbar tätt ihop, alla tar ansvar för sin del och det är nära till kunden skapas ett engagemang som annars varit omöjligt.

Det gör att Vi kan mer.

Från den första budbilen för 40 år sedan har vi idag utökat till 170 anställda, nästan 200 bilar och lokal verksamhet i Stockholm, Göteborg, Örebro och Jönköping. I fordonsflottan ingår (bland annat) budbilar, lastbilar med släp, kranbilar, kylbilar, bil & släp och trailers. Vi kör linjebil dagligen mellan Stockholm och Göteborg.

Vi är självklart ISO-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14 001.

Stockholm

I Jordbro har vi 5 000 kvadratmeter distributionslager, omex och tredjepartslogistik (3PL). Här sker hundratals omlastningar till och från budbil varje dag. Härifrån utgår större delen av våra budtransporter – inklusive budbilar, lätta lastbilar och cykelbud.

Göteborg

I Västra Frölunda ligger vår 24 000 kvadratmeter stora logistikanläggning för konfektyr, hängande kläder och annat gods. Hit går alla våra transporter från hamnen och dagligen hanterar vi containrar från Europa, Amerika och framförallt Asien.

Örebro

Vår linehaul Stockholm–Göteborg stannar i Bista, där vi har 600 kvadratmeter lager och crossdock med lastbryggor och markport. Här sker omlastning för vidare fjärrtransport, exempelvis norrut eller mot Norge.

Jönköping

Här har vi del i ett lager som vi delar med andra speditörer och branschkollegor.


Våra dotterbolag


Vår historia

Allt började med Jan Ullberg, som fram till 1983 arbetade inom bärgningsbranschen. Han bestämde sig då för att sadla om och börja köra bud och andra transporter istället. Snart hade Janne startat en åkarägd förmedlingscentral, där han sålde andelar i företaget till de åkerier och chaufförer som körde bilarna.

Janne hade en idé om att åkare som ägde aktier i bolaget skulle vara mer motiverade, ta bättre hand om kunderna och göra jobbet bättre. Det är hela tanken bakom Carrier.

Idag är vi över tjugo delägare och flera kunder och chaufförer har varit med ända sedan starten på 80-talet. Vissa börjar faktiskt vara pensionsfärdiga, men hänger kvar och berikar oss med sina berättelser och sina erfarenheter. När vi startade Carrier var det mycket snabba bud från arkitekter och reklambyråer, men i takt med digitaliseringen har vissa budtransporter försvunnit helt och andra har tillkommit.

Precis som andra branscher har vi fått växa, anpassa oss och utvecklas i takt med att omvärlden förändras. Idag jobbar vi mycket med kvalitet, klimat och miljö.

Det är med andra ord mycket som förändrats sedan Carrier grundades – men mycket är sig också likt.

Vill du att vi kontaktar dig?

  • Lämna gärna ett meddelande så kontaktar vi dig snarast.

  • Vi värnar om din integritet. De uppgifter du lämnar här använder vi endast för att hantera det här ärendet. Läs mer i vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.